[ess_grid alias=”ruisleipakoulu”]
Come and learn how to make traditional Finnish rye bread (we call it ruisleipä) at Päivi’s bread baking classes on the Linna Farm (Rapalantie 41, 19700 Sysmä).
The base of the Linna rye bread is in the sour dough starter made by Päivi’s mother in 1958. The rye is grown on the farm and milled locally.
You can bake the bread yourself or just observe the baking as Päivi guides you through the magical process that turns flour and water into heavenly food. Come alone or in a small group to experience the authentic atmosphere of bread making. A full day lasts 7-8 hours. You can also come for a shorter period of time just to observe the process.
Normally the classes start in the morning, but nighttime classes are also an interesting experience. I’ll arrange classes according to your wishes. Contact me, and we’ll plan an unforgettable day for you and your friends, preferably September-May. I speak Finnish and some English, bring your own interpreter with you if necessary.
Päivi Linna
Tel. +358 400 204 223
E-mail: paivimlinna@gmail.com
More information http://virtaanlinna.nettisivu.org/
Also on Facebook
Book your accommodation at Tervalepikon Torpat
Prices (incl. vat 24 %):
1 student 150 €
2 students 200 €
3 students 230 €
The price includes instruction, baking, rye bread to take back home, light lunch and tasting of freshly baked bread.
Observing:
1-10 students/150-300 € (from baking to oven approx. 4 hours)
The price includes instruction, baking (if you feel like it), and tasting of freshly baked bread with coffee.
I’d be happy to organize baking classes including additional activities or entertainment according to your wishes.[ess_grid alias=”ruisleipakoulu”]
Roggenbrot-Backschule auf dem Bauernhof Linna im Dorf Virtaa in Sysmä (Anschrift: Rapalantie 41, 19700 Sysmä, Finnland)
In diesem Brotbackkurs führt Frau Päivi Linna die Tradition des finnischen Roggenfladenbrots weiter. Das Roggenbrot wird aus Sauerteig gebacken, dessen Originalansatz von Päivis Mutter aus dem Jahr 1958 stammt. Der Roggen stammt von den eigenen Feldern, es wird zu Roggenschrot in der benachbarten Mühle in Vääksy gemahlen.
Von den Zutaten über das Kneten, vom Formen bis zum Backen, erhalten Sie wertvolle Tipps, damit Sie zuhause selber knuspriges Brot backen können.
Sie können allein oder in einer kleinen Gruppe entweder selbst mitmachen oder nur zuschauen und die Stimmung genießen. Der Kurstag dauert 7 – 8 Stunden, aber Stippvisiten sind auch möglich.
Setzen Sie sich mit mir in Kontakt – ich plane gern ein gemütliches Backerlebnis nach Ihren Wünschen, am liebsten von September bis Mai. Ich spreche Finnisch und ausreichendes Englisch. Sie können gerne einen Dolmetscher mitbringen.
Mit freundlichen Grüßen
Päivi Linna
Handy +358 400 204 223
E-mail: paivimlinna@gmail.com
Weitere Informationen auf der Homepage: http://virtaanlinna.nettisivu.org/
Wir sind auch auf Facebook
Unterkunft in Ferienhäusern Tervalepikon Torpat buchen!
Preisübersicht (Preise inkl. MwSt. 24 %)
Voller Kurstag:
1 Kursteilenehmer 150 €
2 Kursteilenehmer 200 €
3 Kursteilenehmer 230 €
Der Preis enthält Unterricht sowie selbstgebackene Brote als Mitbringsel und einen kleinen Mittagsimbiss mit frischgebackenem Brot und Kaffee.
Stippvisite
1-10 Teilnehmer/150-300 €
(Teigbearbeitung, Backphase, insgesamt etwa 4 Stunden)
Sie folgen dem Unterricht entweder als “Gastschüler” oder bearbeiten den Teig. Zum Schluss trinken wir Kaffee mit frischgebackenem Brot.
Kurse und Zusatzprogramm auch nach Vereinbarung.
[ess_grid alias=”ruisleipakoulu”]
Tule opettelemaan happaman ruisleivän tekoa Päivin ruisleipäkouluun Virtaan Linnaan (Rapalantie 41, 19700 Sysmä).
Linnan ruisleipä leivotaan Päivin äidin vuonna 1958 alulle laittamaan juureen. Rukiit ovat tilan omilta pelloilta ja ne jauhetaan Vääksyn myllyssä karkeiksi jauhoiksi. Voit itse leipoa ruisrehtorin opastuksella tai seurata tuvan kurkistuspenkiltä reikäleipien valmistumista. Ruisleipäkoulusta voi varata ihan oman henkilökohtaisen koulupäivän tai tulla pienellä porukalla kokemaan aitoa ruisleivän tuoksuista tunnelmaa. Kokonainen koulupäivä taikinan alustuksesta paistamiseen kestää noin 7-8 tuntia. Kurkistuskouluun voi tulla lyhyemmäksi ajaksi, esim. leipomis- ja paistamisvaiheessa.
Yleensä koulupäivä alkaa aamusta, mutta yökoulukin on mukava kokemus. Järjestän koulupäiviä sopimuksen ja toiveiden mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan sinulle sopiva koulupäivä, kun majoitut Tervalepikon Torppien lomamökeissä.
Opetuskielinä suomi ja auttava englanti, tulkkipalvelu varattava erikseen.
Järjestän koulupäiviä mieluiten viileänä vuodenaikana (syyskuu-toukokuu).
Muista ystävää erilaisella lahjalla – osta hänelle lahjakortti ruisleipäkouluun!
Ystävällisesti
Päivi Linna
ruisleipäkoulun rehtori
puhelin: 0400 204 223
sähköposti: paivimlinna@gmail.com
Lisätietoja kotisivulla http://virtaanlinna.nettisivu.org/
Päivin ruisleipäkoulu myös Facebookissa – samoin Tervalepikon Torpat!
Varaa majoitus Tervalepikon Torpista
Muutama hintaesimerkki (hinnat sis. alv 24 %):
Kokonainen koulupäivä:
1 oppilas 150 €
2 oppilasta 200 €
3 oppilasta 230 €
Hinta sisältää opetuksen, osallistumisen leipomiseen, omat leivät kotiinviemisiksi, kevyen lounaan ja vastaleivotun leivän maistiaiset.
Kurkistuskoulupäivä:
1-10 oppilasta/150-300 € (leipomis-paistovaihe noin 4 tuntia)
Hinta sisältää opetuksen seuraamisen tuvan kurkistuspenkiltä, halukkaiden osallistumisen leipomiseen ja vastaleivotun leivän maistiaiset kahvin kera.
Sovittaessa järjestän mielellään toiveidenne mukaisesti koulupäivän. Erillisellä varauksella Morganilta välituntiohjelmaa (esim. Kirppusirkus tms.)