Lammaslomat

Lampaita laitumella Tervalepikon Torppien metsässä.
Lampaita laitumella Tervalepikon Torppien metsässä.

Villa Ebban viereisessä perinnebiotoopissa asustaa kesäisin parikymmenpäinen lammaslauma. Kaikkien mökkien vieraat saavat hoitaa, rapsuttaa ja syöttää lampaita. Apuna on ammattilainen lammaspaimen eli paimenkoira Vilja. Isäntäväki kertoo mielellään lampaista ja niiden hoidosta. Tervalepikossa voit tutustua lampaiden elämään ja lammaslomallasi vaikka testata kaveruutta ennen omien lampaiden hankkimista.

Perinnebiotooppi

Tervalepikon lampaat elävät perinteisissä olosuhteissa niityn ja metsän keskellä. Laidunalueen kasvillisuuden erityispiirteistä löydät tietoa mökeistä ja isäntäväeltä.

Perinnebiotooppi tarkoittaa perinteisten elinkeino- sekä maankäyttötapojen muovaamia luontotyyppejä, joilla kasvaa uhanalaisia lajeja. Esimerkiksi niityt, kedot, ahot ja metsälaitumet ovat perinnebiotooppeja.

Lisää tietoa majoitusmökeistämme ylälaidan valikosta.

YHTEYSTIEDOT:

Vesa Blomqvist p. 0400 371291
taina@tervalepikontorpat.fi tai
täytä tarjouspyyntölomake sähköisesti.

Ota siis heti yhteyttä ja kysy lisää!
​​
VARAA TÄSTÄ

Saammeko esitellä:

LAUMASSA METSÄSSÄ

Olemme Tervalepikon Torppien lammaslauma ja hoidamme perinnebiotooppia Etumetsässä, lähellä Villa Ebbaa. Olemme sopuisa joukko, välillä hieman arka. Liikumme tiiviisti yhdessä, joten juoma- ja ruokaseuraa on aina saatavilla. Seura tekee kaltaisekseen!

VILJA

Olen bordercollie Vilja, tehtäväni on pitää Tainan ja Vesan lammaslauma kurissa ja järjestyksessä. Isäntäni Vesa antaa minulle ohjeita lampaiden kokoamiseen ja siirtämiseen. Ai, että se on mieluisaa puuhaa! Olen saman suvun kolmas edustaja emäntäni Tainan kotitilalla. Synnyin 19.12.2004. Nimeni kuvaa luonnettani. Olen itsenäinen, mutta taipuisa isäntäni ohjeisiin.

MILLI

Korvanumero 180 Olen syntynyt 6.4.2000 Toivakassa lammastilalla. Muutin sieltä Tervalepikon Torppien metsälaidunta hoitamaan. Kuulun Pirpanan ja Jatsin kanssa samaan sisarusparveen. Olen Valonkannan perillisiä ja äitini on Miina. Häneltä olen perinyt taidon hoitaa hellästi karitsoitani. Äitiys on lähellä sydäntäni!

MIMMI

Korvanumero 2 Olen syntynyt 6.4.2012 ja olen Mustan kaksoissisko. Korvanumeronikin on kakkonen. Numerostani minut tunnistetaan Tainan ja Vesan lampaaksi. Äitiämme Pirpanaa tapaamme päivittäin, mutta isäämme Adonista emme ole nähneet koskaan. Taisi äidillämme olla aikanaan lomaromanssi.

PIRPANA

Korvanumero 138 Olen syntynyt 26.3.2009 Toivakassa. Olen Millin sisarpuoli ja Mimmin sekä Mustan äiti. Olen heikkona komeisiin pässeihin ja onneksi sellainen löytyikin karitsoideni isäksi, oikea Adonis! Kovin ovat sulavalinjaisia nuo lapseni, kiitos hyvien geenien.

JATSI, kellokas

Korvanumero 151 Olen Millin ja Pirpanan sisarpuoli, siis kuuluisia Valonkannan perillisiä. Kuten nimeni kertoo, olen musikaalinen ja jatsin sävelet saavat sorkkani vipattamaan. Minulle on annettu kunniatehtävä laumassa, olenhan fiksu ja filmaattinen. Saan kantaa kelloa eli olen kellokas ja muut kulkevat perässäni. Kelloni ei ole mikä tahansa kilkutin, vaan isäntäväki on ostanut sen Itävallasta ja siinä on aika kimeä ääni. Täältä tullaan…

MUSTA

Korvanumero 1 Olen Mimmin kaksoissisko. Näin päivänvalon ennen häntä ja sain korvanumeroksi ykkösen. Olemme kuitenkin pysyneet hyvinä kavereina Mimmin kanssa. Laumassamme kulkee myös äitimme Pirpana, joka pitää meitä tarkkaan silmällä. Tykkäämme tehdä pikku kepposia aina, kun äidin silmä välttää.